• Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

© 2020 wijmakenvideos.nl

  • Diederick van der Nat

We gaan het toch zelf doen...

Het gebeurt me wel vaker: na een aantal keer contact te hebben gehad met een potentiële klant word ik uiteindelijk gebeld met de mededeling 'dat we het toch zelf gaan doen'. Natuurlijk hoor ik liever iets anders maar het geeft wel aan dat het maken van video voor veel ondernemers een stuk toegankelijker is geworden. Ik blijf altijd vrolijk en geef deze mensen dan ook graag nog wat tips mee. Want: een video maken is geen 'rocket-science'. Al zijn er wel een aantal zaken waarop je moet letten.


Een professionele opnamestudio is echt niet altijd nodig

  1. Bereid je degelijk voor: weet wat je gaat zeggen en filmen en voor wie.

  2. Als je met een mobieltje gaat filmen houd dan het toestel horizontaal. Dat is de meest natuurlijke manier van registreren: daarom zitten onze ogen naast elkaar en niet boven elkaar.

  3. Zorg voor voldoende licht. Filmen is 'schilderen met licht'. Draai spotjes naar het plafond voor een mooi egaal verlichte ruimte. Tenzij je buiten filmt natuurlijk.

  4. Verstaanbaarheid is vaak een probleem bij 'zelf gemaakte filmpjes'. Zorg dat er weinig - of beter nog - helemaal geen omgevingsgeluid is en spreek luid en duidelijk in de richting van de microfoon. Zit die microfoon op je mobiel? Blijf dan redelijk dicht in de buurt van je toestel!

  5. Zorg dat je video ook zonder geluid te begrijpen is. Ondertiteling toevoegen is dan ook een goede optie. Youtube genereert zelfs automatisch ondertiteling.


Als dit allemaal lukt dan heb je jezelf een hoop moeite en geld bespaard. Houd er wel rekening mee dat je met een matig gemaakte video het imago van je bedrijf of merk te grabbel gooit. Dus bij twijfel mag je ons altijd bellen. Ook voor tips! ;-)

139 keer bekeken