• Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

© 2020 wijmakenvideos.nl

  • Diederick van der Nat

Video als boost voor zelfvertrouwen
Voor bedrijven is het goed om maatschappelijk betrokken te zijn. Zo hebben we al eens onbezoldigd een spot gemaakt voor Warchild, zijn we in de weer geweest voor Stichting Weeskind, Stichting Jarige Job en Make-A-Wish.


De laatste keer dat we zoiets aangepakt hebben was voor de stichting New Dutch Connections. Zij helpen kinderen die gevlucht zijn uit onheils gebieden zoals Syrië, Afghanistan en Eritrea. Als deze, meestal getraumatiseerde jongeren, in Nederland komen na een lange en barre reis komen ze, naast een AZC, in een vervelende administratieve molen terecht. Vaak wachten maanden of zelfs jaren in onzekerheid of ze wel of geen verblijfsstatus krijgen aangeboden.


Leerplichtige vluchtelingen krijgen wel onderwijs maar verder mogen deze kinderen vrijwel niets. Omdat het zelfvertrouwen hierbij behoorlijk wordt geschaad heeft New Dutch Connections het project 'Toekomstfilm' bedacht. Een korte video waarin deze jongeren voor een keer positief in het middelpunt van de belangstelling staan. Een korte film waarin belicht wordt wie ze zijn, wat ze kunnen en waar ze over dromen. Dit is vaak iets waar ze in hun verleden vrijwel nooit bij stil hebben gestaan. Voor dromen over een loopbaan als voetballer, politieagent of dokter is geen plaats als je iedere dag probeert te overleven onder een misdadig regime.


Uiteindelijk zal een deel van deze jongeren deel uitmaken van onze samenleving en dan is het prettig als je genoeg zelfvertrouwen hebt opgebouwd om te durven dromen over je eigen toekomst. Dat video hierin een rol kan spelen is natuurlijk mooi meegenomen.


Meer informatie over New Dutch Connections vindt je hier.1 keer bekeken