• Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

© 2020 wijmakenvideos.nl

  • Diederick van der Nat

Met video je vakantiewoning in no-time verkocht


Het is een prachtig park. Het lijkt wel of de tijd er heeft stil gestaan. De voorzieningen zijn top: er is een mooi buitenzwembad, er zijn twee tennisbanen en er is een midgetgolfbaan. Het huisje zelf is oud maar goed onderhouden. Er zit een enorme lap grond omheen. Die tuin wordt de bewoners iets teveel van het goede (want: onderhoud) en willen van het huisje en bijbehorende grond af. Verkoopt zichzelf zou je denken.

Alleen mag er op het park niet permanent gewoond worden en de ligging van het park -onder Baarle-Nassau- is voor veel mensen niet zo aantrekkelijk. Bovendien staan er op datzelfde park al vele huizen en huisjes te koop. Sommige al langer dan een paar maanden.


Mijn opdrachtgever had al een half jaar met een makelaar aan gesukkeld. En was niet echt te spreken over wat deze had gedaan om de onroerende zaak verkocht te krijgen. Ja, wat foto's en tekst op Funda gezet. Maar het liep zogezegd geen storm.


Nu was het plan om een video te maken van het geheel. Kleine impressie van het park, het huisje zelf en de tuin. Er werd zelfs een drone ingezet om het maar zo mooi mogelijk in beeld te krijgen. Een bekende stem zou het geheel ondersteunen met een dragende voice-over.


Na een prachtige draaidag - de zon scheen volop - stond alles erop. Onderweg naar huis alles overzetten van camera naar een externe disk en zelf even het script ingesproken als leidraad voor de montage.


De volgende dag aan de slag met de beelden die zich als vanzelf aan elkaar rijgen op de tijdlijn. Met mooie neutrale stock-muziek eronder leek het al heel wat. De eerste versie op Youtube gezet en een privé linkje verstuurd met als bijgaande tekst: dit is een ruwe montage, de stem wordt nog vervangen en de beelden nog kleurgecorrigeerd. Is dit ongeveer de richting waar het heen moet?


Het enthousiasme van de opdrachtgever was groot want de ruwe versie ging zo'n beetje 'viraal' in zijn vrienden en kennissenclub. Iedereen kreeg de video te zien. Nog voor ik de uiteindelijke video kon opleveren (met de juiste stem en kleurgecorrigeerd) was het huisje verkocht. Binnen een week! Ik stond perplex. "Maar de goede stem ligt er nog niet eens onder!" probeerde ik nog. Uiteindelijk voor de vorm de video nog voorzien van goede stem en juiste kleur. Maar het resultaat was al behaald. Krachtige tool dat video.
13 keer bekeken