• Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

© 2020 wijmakenvideos.nl

  • Diederick van der Nat

Lang leve de 'how-to' video's!


Wat een heerlijk gevoel. Als je zelf iets kan repareren. Iets kan fixen. Iets waarvan je zelf niet had verwacht dat je dat kon. Trots kijk je naar hetgeen je gefikst hebt. Maar zonder die handige ‘how-to’ video was het je waarschijnlijk niet gelukt.


Als in de tijd vóór het internet (lees: Google / YouTube) iets moest worden gefikst dan belde je je vader, een handige vriend(in) of – als de eerdere opties niet mogelijk waren – een vakman/vrouw. Je weet wel, zo iemand die iets maakt voor je.

Terwijl je erbij stond verbaasde je erover hoe gemakkelijk die persoon het probleem verhielp. Je had het zelf - met wat uitleg – ook gekund.

Maar ja, nu was je honderd-en-negentien Euro verder, en dat was nog zonder voorrij- en materiaal kosten.


Ik heb net het deurrubber van mijn wasmachine vervangen. En zonder YouTube gebruiker ‘outie555’ was het me waarschijnlijk niet zo snel gelukt. Lang leve de ‘how-to’ video! En lang leve al die mensen die de moeite nemen om jou iets te leren door hun kennis te delen, filmen en het te uploaden.


Met een video kun je ook ingewikkelde bedrijfsprocessen inzichtelijk maken.

Of uitleg geven als je niet wéér de ‘work-flow’ wil uitleggen aan een stagiaire of nieuwe medewerker. Waarom denk je dat in een vliegtuig de veiligheidsinstructie tegenwoordig in een video verwerkt zit? Die piloot kan beter het vliegtuig besturen ;-)


Kortom: als je als ondernemer je tijd wel beter kan gebruiken dan is het maken van instructie-, veiligheids- en educatieve video’s een mooie oplossing die zichzelf terugverdiend. (En dan kan jij weer gewoon die vakman inhuren)


Wat is het laatste wat jij gerepareerd hebt met behulp van een ‘how-to’ video?


3 keer bekeken